Popis produktu
Směs na přípravu celozrnných knedlíků v biokvalitě od tradičního českého výrobce Amylon. Snadná a rychlá příprava. K přípravě nejsou potřeba vejce.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy. Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Návod k přípravě Obsah sáčku 200 g přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky.
Složení PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1384 kJ/326 kcal Tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sachridy 66,9 g z toho cukry 0,5 g Bílkoviny 11 g Sůl 2,1 g
Specifikace
AMYLON BIO Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200g
Popis produktu
Směs na přípravu celozrnných knedlíků v biokvalitě od tradičního českého výrobce Amylon. Snadná a rychlá příprava. K přípravě nejsou potřeba vejce.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy. Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Návod k přípravě Obsah sáčku 200 g přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky.
Složení PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1384 kJ/326 kcal Tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sachridy 66,9 g z toho cukry 0,5 g Bílkoviny 11 g Sůl 2,1 g