Popis
Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.TIP: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou. Země původu: Dominikánská republika Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %. Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 1409 kJ/339 kcal Tuky: 11 g z toho nasycené mastné kyseliny: 6,9 g Sacharidy: 15 g Z toho cukry: 0,3 g Vláknina: 35 g Bílkoviny: 28 g Sůl: 0,05 g Železo: 30 mg (214 %*) Draslík: 2264 mg (113%*)Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.