Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 339   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Banán je plodem banánovníku a pěstuje se především v tropických oblastech. Rostlina byla domestikována již před 8000 lety v jihovýchodní Asii. Ročně se prodá přes 12 miliónů tun banánů.


Slovo banán pochází z arabského „banan“, což v doslovném překladu znamená prst. Banánovník je vytrvalá bylina z rodu Musaceae. Opravdu čtete správně, BYLINA, protože stonek není dřevnatý. A rovněž je banán nazýván nejvyšší trávou světa. Banány rostou ve visících seskupeních, od několika po mnoho kusů ve vrstvě (zvané ruka) v mnohovrstevném svazku.


Z jednoho banánovníku můžeme sklidit až 200 plodů. Nejznámější odrůdou je Cavendish.


Banány se dělí na ovocné a zeleninové.


 Zeleninové banány u nás na pultech prodejen však nenajdeme moc často. Za syrova bychom si na nich stejně moc nepochutnali. Obsahují totiž hodně taninu a ten je nepříjemně trpký a těžko stravitelný. Při tepelné úpravě ale hořkost částečně mizí.


Pro upřesnění: Pokud je banán sladký a jedlý za syrova, patří mezi ovoce, zelené druhy, které se musí tepelně upravit, jsou zeleninou. Banány obsahují velké množství draslíku, který je výborný proti zadržování vody v těle a tak podporuje odvodňování.


Dále v něm můžeme nalézt  hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, vitamin A, a také vitaminy B, C. Rovněž jsou vhodné při  žaludečních potížích, ať už trpíte zácpou či průjmem. A rozhodně zapomeňte na mýtus, že se po banánech tloustne! Jeden středně velký banán obsahuje přibližně 0,4 g tuku, 16 g sacharidů a pouze 140 kalorií. Což je méně než např. nízkotučný bílý jogurt.  


Banány nám přináší nepřeberné množství variací, jak je upravovat.


Ve východní Africe se dokonce z kvašených banánů získává surovina pro výrobu piva. Ať už vy s nimi budete dělat cokoliv, tak věřte, že s tímto žlutým „prstem“ budete vždy šťastní. Banány totiž obsahují tryptofan, což je druh proteinu, který tělo dokáže přeměnit na serotonin a to jest hormon radosti a dobré nálady.


Jen bychom je měli po oloupání sníst co nejrychleji nebo je alespoň pokapat citronovou šťávou, aby nezhnědly.


Složení


Banán (55 %), kokosový olej, cukr, banánové aroma. Může obsahovat stopy lepku.


Skladování


Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 2452 kJ/ 584 kcall Tuky 34 g z toho nasycené mastné kyseliny: 29 g Sachridy 58 g z toho cukry 35 g Vláknina 7 g Bílkoviny 8 g Sůl 0,04 g

COUNTRY LIFE Banánové plátky 100g

30,- Kč , DPH 15%
SKLADEM, EAN 8595016595067

Popis produktu

Banán je plodem banánovníku a pěstuje se především v tropických oblastech. Rostlina byla domestikována již před 8000 lety v jihovýchodní Asii. Ročně se prodá přes 12 miliónů tun banánů.


Slovo banán pochází z arabského „banan“, což v doslovném překladu znamená prst. Banánovník je vytrvalá bylina z rodu Musaceae. Opravdu čtete správně, BYLINA, protože stonek není dřevnatý. A rovněž je banán nazýván nejvyšší trávou světa. Banány rostou ve visících seskupeních, od několika po mnoho kusů ve vrstvě (zvané ruka) v mnohovrstevném svazku.


Z jednoho banánovníku můžeme sklidit až 200 plodů. Nejznámější odrůdou je Cavendish.


Banány se dělí na ovocné a zeleninové.


 Zeleninové banány u nás na pultech prodejen však nenajdeme moc často. Za syrova bychom si na nich stejně moc nepochutnali. Obsahují totiž hodně taninu a ten je nepříjemně trpký a těžko stravitelný. Při tepelné úpravě ale hořkost částečně mizí.


Pro upřesnění: Pokud je banán sladký a jedlý za syrova, patří mezi ovoce, zelené druhy, které se musí tepelně upravit, jsou zeleninou. Banány obsahují velké množství draslíku, který je výborný proti zadržování vody v těle a tak podporuje odvodňování.


Dále v něm můžeme nalézt  hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, vitamin A, a také vitaminy B, C. Rovněž jsou vhodné při  žaludečních potížích, ať už trpíte zácpou či průjmem. A rozhodně zapomeňte na mýtus, že se po banánech tloustne! Jeden středně velký banán obsahuje přibližně 0,4 g tuku, 16 g sacharidů a pouze 140 kalorií. Což je méně než např. nízkotučný bílý jogurt.  


Banány nám přináší nepřeberné množství variací, jak je upravovat.


Ve východní Africe se dokonce z kvašených banánů získává surovina pro výrobu piva. Ať už vy s nimi budete dělat cokoliv, tak věřte, že s tímto žlutým „prstem“ budete vždy šťastní. Banány totiž obsahují tryptofan, což je druh proteinu, který tělo dokáže přeměnit na serotonin a to jest hormon radosti a dobré nálady.


Jen bychom je měli po oloupání sníst co nejrychleji nebo je alespoň pokapat citronovou šťávou, aby nezhnědly.


Složení


Banán (55 %), kokosový olej, cukr, banánové aroma. Může obsahovat stopy lepku.


Skladování


Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 2452 kJ/ 584 kcall Tuky 34 g z toho nasycené mastné kyseliny: 29 g Sachridy 58 g z toho cukry 35 g Vláknina 7 g Bílkoviny 8 g Sůl 0,04 g

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit