Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 339   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří.


Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá.


Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku.


Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte.


Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.


Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy.


U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni.


Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  


Složení


Čočka červená celá loupaná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.        


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1534 kJ/362 kcal Tuky: 2,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g Sacharidy: 54,9 g z toho cukry: 2,3 g Bílkoviny 27 g Sůl 0,03 g  

COUNTRY LIFE BIO Čočka červená loupaná celá 500g

68,- Kč , DPH 15%
Není skladem, EAN 8595016520359

Popis produktu

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří.


Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá.


Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku.


Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte.


Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.


Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy.


U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni.


Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  


Složení


Čočka červená celá loupaná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.        


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1534 kJ/362 kcal Tuky: 2,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g Sacharidy: 54,9 g z toho cukry: 2,3 g Bílkoviny 27 g Sůl 0,03 g  

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit