Popis produktu
Fíky jsou výživnou, lehce stravitelnou a energeticky vydatnou potravinou. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Fíky jsou bohaté na sacharidy, kterých obsahují až 16 % své hmotnosti. Většinu z nich tvoří monosacharidy neboli jednoduché cukry (glukóza a fruktóza) a v malém množství disacharidy (sacharóza).
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2 , ale mají nedostatek vitamínu A a C. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství. Fíky bez ohledu na způsob přípravy, ale především sušené a krátce před požitím namočené ve vodě nebo uvařené v mléku působí proti respiračním infekcím.
Zmírňují kašel, ulehčují vykašlávání a změkčují dýchací cesty. Jejich konzumace se doporučuje v případech chronické bronchitidy, ale i při akutních stavech způsobených nachlazením či chřipkou.
Vařené v mléku Když uvaříte v půl litru mléka šest fíků a přidáte do něj několik lžic medu, získáte výborný lék proti kašli se silným expektoračním účinkem (usnadňuje vykašlávání).
Fíky ve všech podobách jsou pro svůj osvěžující účinek velmi vyhledávanou potravinou při anémii a fyzické či psychické únavě.
Těhotné ženy a kojící matky, adolescenti a všichni, kdo vykonávají fyzicky (např. dělníci, sportovci) nebo psychicky (např. studenti) náročnou činnost, najdou ve fících výživnou, lehce stravitelnou a energeticky vydatnou potravinu.
Složení
BIO Fíky sušené* *produkt kontrolvaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1041 kJ/249 kcal Tuky 0,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sachridy 63,9 g z toho cukry 55,1 g Vláknina 9,8 g Bílkoviny 3,3 g Sůl 0,1 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Fíky sušené 100g
Popis produktu
Fíky jsou výživnou, lehce stravitelnou a energeticky vydatnou potravinou. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Fíky jsou bohaté na sacharidy, kterých obsahují až 16 % své hmotnosti. Většinu z nich tvoří monosacharidy neboli jednoduché cukry (glukóza a fruktóza) a v malém množství disacharidy (sacharóza).
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2 , ale mají nedostatek vitamínu A a C. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství. Fíky bez ohledu na způsob přípravy, ale především sušené a krátce před požitím namočené ve vodě nebo uvařené v mléku působí proti respiračním infekcím.
Zmírňují kašel, ulehčují vykašlávání a změkčují dýchací cesty. Jejich konzumace se doporučuje v případech chronické bronchitidy, ale i při akutních stavech způsobených nachlazením či chřipkou.
Vařené v mléku Když uvaříte v půl litru mléka šest fíků a přidáte do něj několik lžic medu, získáte výborný lék proti kašli se silným expektoračním účinkem (usnadňuje vykašlávání).
Fíky ve všech podobách jsou pro svůj osvěžující účinek velmi vyhledávanou potravinou při anémii a fyzické či psychické únavě.
Těhotné ženy a kojící matky, adolescenti a všichni, kdo vykonávají fyzicky (např. dělníci, sportovci) nebo psychicky (např. studenti) náročnou činnost, najdou ve fících výživnou, lehce stravitelnou a energeticky vydatnou potravinu.
Složení
BIO Fíky sušené* *produkt kontrolvaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1041 kJ/249 kcal Tuky 0,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sachridy 63,9 g z toho cukry 55,1 g Vláknina 9,8 g Bílkoviny 3,3 g Sůl 0,1 g