Popis produktu
Hrách obsahuje asi 25 % bílkovin, 62 % sacharidu, 1 % tuku, 6 - 7 % vlákniny, 2 - 3 % minerálních látek. Obsah tuku je nízký, ale má příznivé složení mastných kyselin. Hrách je významným zdrojem provitaminu karotenu a nezralá semena obsahují ještě vitamin C.
Vysoký je obsah minerálních látek, zvláště fosforu a draslíku, ale i vápníku a hořčíku.
Stejně jako jiné luštěniny je hrách bohatým zdrojem molybdenu. Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality.
Při jedení hrachu tedy očekáváme přísun velkého množství béček a enzymu protézy, která brání formování rakoviny na buněčné úrovni a tím působí preventivně proti rakovině.
Aby hrách nenadýmal, vaříme ho s mořskou řasou Kombu, bazalkou, majoránkou či saturejkou. Přidáním anýzu a koriandru se stává hrách lépe stravitelným. Hrách rovněž namáčíme přes noc a vaříme v tlaku 1 hodinu. Výborná je hrachová kaše, hrachová polévka nebo naklíčený a opražený hrách (pučálka). Než začneme hrách vařit, je třeba 8 - 12 h námačet.
Složení
Hrách zelený celý*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1201 kJ/287 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g z toho cukry 43 g z toho cukry 19 g Bílkoviny 23 g Sůl 0,02 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Hrách zelený celý 500g
Popis produktu
Hrách obsahuje asi 25 % bílkovin, 62 % sacharidu, 1 % tuku, 6 - 7 % vlákniny, 2 - 3 % minerálních látek. Obsah tuku je nízký, ale má příznivé složení mastných kyselin. Hrách je významným zdrojem provitaminu karotenu a nezralá semena obsahují ještě vitamin C.
Vysoký je obsah minerálních látek, zvláště fosforu a draslíku, ale i vápníku a hořčíku.
Stejně jako jiné luštěniny je hrách bohatým zdrojem molybdenu. Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality.
Při jedení hrachu tedy očekáváme přísun velkého množství béček a enzymu protézy, která brání formování rakoviny na buněčné úrovni a tím působí preventivně proti rakovině.
Aby hrách nenadýmal, vaříme ho s mořskou řasou Kombu, bazalkou, majoránkou či saturejkou. Přidáním anýzu a koriandru se stává hrách lépe stravitelným. Hrách rovněž namáčíme přes noc a vaříme v tlaku 1 hodinu. Výborná je hrachová kaše, hrachová polévka nebo naklíčený a opražený hrách (pučálka). Než začneme hrách vařit, je třeba 8 - 12 h námačet.
Složení
Hrách zelený celý*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1201 kJ/287 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g z toho cukry 43 g z toho cukry 19 g Bílkoviny 23 g Sůl 0,02 g