Popis produktu
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Pár tipů pro Vás
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy.
Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.
Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1569 kJ/375 kcal Tuky 1,4 g Z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 82,2 g z toho cukry 0,6 g Bílkoviny 5,6 g Sůl 0 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Krupice kukuřičná jemná 400g
Popis produktu
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Pár tipů pro Vás
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy.
Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.
Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1569 kJ/375 kcal Tuky 1,4 g Z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 82,2 g z toho cukry 0,6 g Bílkoviny 5,6 g Sůl 0 g