Popis produktu
Chutné lupínky z kukuřičné mouky v biokvalitě. Výtečné samotné jako svačinka, hodí se ale i ke snídani do domácího müsli. Lze je i nadrtit a použít na obalování.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů.
Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy.
Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě.
V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu.
Některé druhy se pěstují jako zelenina.
V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.
Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Kukuřičná krupice* 89 %, rýžový sirup*, sůl*. Může obsahovat stopy lepku a suchých skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1593 kJ/376 kcal Tuky 1,7 g Z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 81,2 g z toho cukry 4,6 g Bílkoviny 6,9 g Sůl 1 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Kukuřičné lupínky 200g
Popis produktu
Chutné lupínky z kukuřičné mouky v biokvalitě. Výtečné samotné jako svačinka, hodí se ale i ke snídani do domácího müsli. Lze je i nadrtit a použít na obalování.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů.
Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy.
Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě.
V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu.
Některé druhy se pěstují jako zelenina.
V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.
Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Kukuřičná krupice* 89 %, rýžový sirup*, sůl*. Může obsahovat stopy lepku a suchých skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1593 kJ/376 kcal Tuky 1,7 g Z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 81,2 g z toho cukry 4,6 g Bílkoviny 6,9 g Sůl 1 g