Popis produktu
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili.
Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který zpevňuje cévy.
Obilovina je výborná při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Vitamín cholin regeneruje poškozené jaterní buňky.
Pohanku kupujte jen mechanicky loupanou (má světlejší barvu) - ta si zachovává všechny účinné látky a příprava je rychlá, nemusí se vařit: jeden díl propláchnuté pohanky zalijeme 1,5 dílem vařící vody a necháme pod pokličkou 20 - 30 minut stát. Voda se vstřebá a pohanka je měkká. Přidává se do rizota, karbanátků, polévek, konzumuje se na sladko i na slano.
Z pohankové mouky jsou výborné palačinky, lívance, koláče. Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
Složení
Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1446 kJú346 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g Sacharidy 71 g z toho cukry 0,3 g Bílkoviny 9,8 g Sůl 0,01 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Pohanka loupaná lámanka 400g
Popis produktu
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili.
Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který zpevňuje cévy.
Obilovina je výborná při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Vitamín cholin regeneruje poškozené jaterní buňky.
Pohanku kupujte jen mechanicky loupanou (má světlejší barvu) - ta si zachovává všechny účinné látky a příprava je rychlá, nemusí se vařit: jeden díl propláchnuté pohanky zalijeme 1,5 dílem vařící vody a necháme pod pokličkou 20 - 30 minut stát. Voda se vstřebá a pohanka je měkká. Přidává se do rizota, karbanátků, polévek, konzumuje se na sladko i na slano.
Z pohankové mouky jsou výborné palačinky, lívance, koláče. Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
Složení
Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1446 kJú346 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g Sacharidy 71 g z toho cukry 0,3 g Bílkoviny 9,8 g Sůl 0,01 g