Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 339   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili.


Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.


Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.


Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který zpevňuje cévy.


Obilovina je výborná při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Vitamín cholin regeneruje poškozené jaterní buňky.


Pohanku kupujte jen mechanicky loupanou (má světlejší barvu) - ta si zachovává všechny účinné látky a příprava je rychlá, nemusí se vařit: jeden díl propláchnuté pohanky zalijeme 1,5 dílem vařící vody a necháme pod pokličkou 20 - 30 minut stát. Voda se vstřebá a pohanka je měkká. Přidává se do rizota, karbanátků, polévek, konzumuje se na sladko i na slano.


Z pohankové mouky jsou výborné palačinky, lívance, koláče. Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.  


Složení


Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1446 kJú346 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g Sacharidy 71 g z toho cukry 0,3 g Bílkoviny 9,8 g Sůl 0,01 g  

COUNTRY LIFE BIO Pohanka loupaná lámanka 400g

49,- Kč , DPH 15%
SKLADEM, EAN 8595016501174

Popis produktu

Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili.


Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.


Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.


Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který zpevňuje cévy.


Obilovina je výborná při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Vitamín cholin regeneruje poškozené jaterní buňky.


Pohanku kupujte jen mechanicky loupanou (má světlejší barvu) - ta si zachovává všechny účinné látky a příprava je rychlá, nemusí se vařit: jeden díl propláchnuté pohanky zalijeme 1,5 dílem vařící vody a necháme pod pokličkou 20 - 30 minut stát. Voda se vstřebá a pohanka je měkká. Přidává se do rizota, karbanátků, polévek, konzumuje se na sladko i na slano.


Z pohankové mouky jsou výborné palačinky, lívance, koláče. Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.  


Složení


Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1446 kJú346 kcal Tuky 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g Sacharidy 71 g z toho cukry 0,3 g Bílkoviny 9,8 g Sůl 0,01 g  

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit