Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 339   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky


Knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte ji do potravinářské folie, kterou smotejte do válečku jako salám a na koncích zavažte, nechte ztuhnout


Pečení - dá se použít jako korpus na quiche a různé koláče, také můžete polentou nahradit část klasické mouky při přípravě chleba, housek, pizzy, litých buchet


Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy.


Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje.


Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou.


Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů.


Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.


 Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.


Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.   


Složení


Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1673 kJ/385 kacl Tuky 4 g z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g Sachridy 70 g z toho cukry 2 g Vláknina 11 g Bílkoviny 15 g Sůl 0,02 g

COUNTRY LIFE BIO Polenta „za minutku“ 400g

49,- Kč , DPH 15%
SKLADEM, EAN 8595016510251

Popis produktu

Slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky


Knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte ji do potravinářské folie, kterou smotejte do válečku jako salám a na koncích zavažte, nechte ztuhnout


Pečení - dá se použít jako korpus na quiche a různé koláče, také můžete polentou nahradit část klasické mouky při přípravě chleba, housek, pizzy, litých buchet


Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy.


Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje.


Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou.


Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů.


Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.


 Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše.


Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.   


Složení


Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1673 kJ/385 kacl Tuky 4 g z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g Sachridy 70 g z toho cukry 2 g Vláknina 11 g Bílkoviny 15 g Sůl 0,02 g

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit