Popis produktu
Oproti klasickému cukru obsahuje ve větší míře vitamín A, některé z vitamínů skupiny B, vitamín C, D a E. Z minerálních látek obsahuje nejvíce vápník, draslík, železo, fosfor, mangan nebo třeba zinek.
Někde se s ním také můžeme setkat pod názvem „BIO cukr“, už proto, že je stoprocentně organický a zdraví prospěšný. Jeho historie sahá k roku 1570, kdy ho Španělé přivezli z Indie na americký kontinent. Už ve starověkém lékařství se tradovalo, že je především výborným zdrojem energie, ale také čistí krev a zabraňuje revmatu.
Vyniká specifickou vůní a karamelovou chutí, kterou oceníme nejen při pečení a vaření, výborně funguje například při výrobě domácího karamelu a lze použít i ke slazení kávy či čaje. Je to výrazně zdravější náhražka klasického řepného cukru. Je sice o něco vlhčí než klasický cukr, ale lze jej bez problémů použít v jakémkoli receptu, kde je uveden bílý cukr.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Třtinová šťáva se získává z rostliny lisováním a následně se suší.
Složení
Šťáva z cukrové třtiny*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Nutriční hodoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1445 Kj/344 KCAL
Tuky:
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0 g
Sacharidy:
86 g
z toho cukry:
86 g
Bílkoviny
0,7 g
Sůl
0,06 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Třtinová šťáva sušená 250g
Popis produktu
Oproti klasickému cukru obsahuje ve větší míře vitamín A, některé z vitamínů skupiny B, vitamín C, D a E. Z minerálních látek obsahuje nejvíce vápník, draslík, železo, fosfor, mangan nebo třeba zinek.
Někde se s ním také můžeme setkat pod názvem „BIO cukr“, už proto, že je stoprocentně organický a zdraví prospěšný. Jeho historie sahá k roku 1570, kdy ho Španělé přivezli z Indie na americký kontinent. Už ve starověkém lékařství se tradovalo, že je především výborným zdrojem energie, ale také čistí krev a zabraňuje revmatu.
Vyniká specifickou vůní a karamelovou chutí, kterou oceníme nejen při pečení a vaření, výborně funguje například při výrobě domácího karamelu a lze použít i ke slazení kávy či čaje. Je to výrazně zdravější náhražka klasického řepného cukru. Je sice o něco vlhčí než klasický cukr, ale lze jej bez problémů použít v jakémkoli receptu, kde je uveden bílý cukr.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Třtinová šťáva se získává z rostliny lisováním a následně se suší.
Složení
Šťáva z cukrové třtiny*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Nutriční hodoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1445 Kj/344 KCAL
Tuky:
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0 g
Sacharidy:
86 g
z toho cukry:
86 g
Bílkoviny
0,7 g
Sůl
0,06 g