Popis produktu
Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné.
Specifické vlastnosti jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně kombinují a doplňují.
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku.
Takto upravený oves se lisuje ve válcích a někdy se i řeže na menší kousky.
Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové.
Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách.
Žito má dvě formy, ozimá a jarní.
Ozimá forma se vyskytuje častěji.
Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů.
Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu.
Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Vločky OVESNÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Obsahuje lepek!
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Nutriční hondoty Na 100 g Energetická hodnota 1580 kJ/375 kcal Tuky 7 g Z toho nasycené mastné kyseliny 1 g Sacharidy 59 g z toho cukry 3 g Bílkoviny 14 g Sůl 0,01 g
Specifikace
COUNTRY LIFE BIO Vločky směs 300g
Popis produktu
Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné.
Specifické vlastnosti jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně kombinují a doplňují.
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku.
Takto upravený oves se lisuje ve válcích a někdy se i řeže na menší kousky.
Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové.
Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách.
Žito má dvě formy, ozimá a jarní.
Ozimá forma se vyskytuje častěji.
Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů.
Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu.
Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Vločky OVESNÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Obsahuje lepek!
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Nutriční hondoty Na 100 g Energetická hodnota 1580 kJ/375 kcal Tuky 7 g Z toho nasycené mastné kyseliny 1 g Sacharidy 59 g z toho cukry 3 g Bílkoviny 14 g Sůl 0,01 g