Využíváme soubory cookies

Na našem webu získáváme, ukládáme a zpracováváme informace o jeho uživatelích (např. síťové identifikátory, údaje o tom, jak procházíte naše stránky, nebo jaký obsah vás zajímá). K tomuto účelu využíváme soubory cookies, které nám pomáhají zkvalitnit naše služby a personalizovat nabídky. Pro některé účely zpracování je vyžadován Váš souhlas, který vyjádříte volbou „Přijmout“. Spravovat svoje preference můžete v „Nastavení“, kde můžete volitelné cookies odmítnout.

Přijmout všechny cookies

   Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
person_outline
info

Popis produktu

Žito je obilnina podobná pšenici.


Můžete zrno namočit a uvařit z něj kaši nebo zeleninové jídlo. Lze z něj i namlít mouku a kombinovat ji s pšeničnou pro domácí chleba. Vychutnejte si žito v biokvalitě.


Žito se dá dobře uvařit po namočení.


Doporučujeme zrno namočit aspoň přes noc. Je vhodné ho vařit v tlakovém hrnci, protože jinak by mohlo ztvrdnout.


Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí.


V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry.


Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky.


Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách.


Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji.


Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.   


 


Složení


ŽITO ozimé*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1522 kj/360 kcal Tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy 70 g z toho cukry 1,1 g Bílkoviny 9,7 g Sůl 0,01 g      

COUNTRY LIFE BIO Žito ozimé 500g

36,- Kč , DPH 15%
Není skladem, EAN 8595016502225

Popis produktu

Žito je obilnina podobná pšenici.


Můžete zrno namočit a uvařit z něj kaši nebo zeleninové jídlo. Lze z něj i namlít mouku a kombinovat ji s pšeničnou pro domácí chleba. Vychutnejte si žito v biokvalitě.


Žito se dá dobře uvařit po namočení.


Doporučujeme zrno namočit aspoň přes noc. Je vhodné ho vařit v tlakovém hrnci, protože jinak by mohlo ztvrdnout.


Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí.


V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry.


Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky.


Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách.


Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji.


Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.   


 


Složení


ŽITO ozimé*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování


Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.  


Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1522 kj/360 kcal Tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy 70 g z toho cukry 1,1 g Bílkoviny 9,7 g Sůl 0,01 g      

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit