Popis
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací. Složení Cukr třtinový. Může obsahovat stopy lepku. Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1700kJ/400 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g z toho cukry 99,9 g z toho cukry 99,9 g Bílkoviny 0 g Sůl 0 gBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.