Využíváme soubory cookies

Na našem webu získáváme, ukládáme a zpracováváme informace o jeho uživatelích (např. síťové identifikátory, údaje o tom, jak procházíte naše stránky, nebo jaký obsah vás zajímá). K tomuto účelu využíváme soubory cookies, které nám pomáhají zkvalitnit naše služby a personalizovat nabídky. Pro některé účely zpracování je vyžadován Váš souhlas, který vyjádříte volbou „Přijmout“. Spravovat svoje preference můžete v „Nastavení“, kde můžete volitelné cookies odmítnout.

Přijmout všechny cookies

   Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
person_outline
info

Popis produktu

 
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
 
Využití:

příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

 
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
 
Složení: mungo fazole
Může obsahovat stopy lepku.
 
Nutriční hodnoty:




 


100 g




Energetická hodnota


1 453 kJ/ 347 kcal




Tuky


1,15 g




z toho nasycené mastné kyseliny


0,34 g




Sacharidy


62,6 g




z toho cukry


6,6 g




Vláknina


16,3 g




Bílkoviny


23,9 g




Sůl


0,38 g




 
 
 
 
 
 

COUNTRY LIFE Fazole mungo 500g

70,- Kč , DPH 15%
SKLADEM, EAN 8595016597542

Popis produktu

 
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
 
Využití:

příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

 
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
 
Složení: mungo fazole
Může obsahovat stopy lepku.
 
Nutriční hodnoty:




 


100 g




Energetická hodnota


1 453 kJ/ 347 kcal




Tuky


1,15 g




z toho nasycené mastné kyseliny


0,34 g




Sacharidy


62,6 g




z toho cukry


6,6 g




Vláknina


16,3 g




Bílkoviny


23,9 g




Sůl


0,38 g




 
 
 
 
 
 

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit