Popis
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek. Složení PŠENIČNÁ krupice. Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1532 kJ/361 kcal Tuky 1,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g z toho cukry 72 g z toho cukry 3,9 g Vláknina 4 g Bílkoviny 13 g Sůl 0 gBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.