Popis produktu
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami.
Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě.
Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu.
Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 ml Energetická hodnota 300 kJ/70 kcal Tuky: 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 8,7 g Z toho cukry: 2 g Bílkoviny 8,3 g Sůl: 13,5 g
Specifikace
COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 200ml
Popis produktu
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami.
Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě.
Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu.
Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 ml Energetická hodnota 300 kJ/70 kcal Tuky: 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 8,7 g Z toho cukry: 2 g Bílkoviny 8,3 g Sůl: 13,5 g