Popis produktu
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami.
Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě.
Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu.
Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 ml Energetická hodnota 315 kJ/74 kcal Tuky: 0,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 8,3 g Z toho cukry: 3,4 g Bílkoviny 9,8 g Sůl: 14,73 g
Specifikace
COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500ml
Popis produktu
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami.
Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě.
Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu.
Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 ml Energetická hodnota 315 kJ/74 kcal Tuky: 0,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 8,3 g Z toho cukry: 3,4 g Bílkoviny 9,8 g Sůl: 14,73 g