Popis produktu
Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům! V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže.
Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje.
Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha
Umeboshi se často používají také v makrobiotice. Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume.
Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky.
Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).
Země původu: Japonsko
Složení
Ume švestky (72 %), mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 102 kJ/25 kcal Tuky: 0,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 2,7 g Z toho cukry: 0,5 g Bílkoviny 0,3 g Sůl: 14 g
Specifikace
COUNTRY LIFE Umeboshi 150g
Popis produktu
Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům! V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže.
Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje.
Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha
Umeboshi se často používají také v makrobiotice. Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume.
Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky.
Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).
Země původu: Japonsko
Složení
Ume švestky (72 %), mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem.
Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 102 kJ/25 kcal Tuky: 0,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 2,7 g Z toho cukry: 0,5 g Bílkoviny 0,3 g Sůl: 14 g