Popis produktu
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Země původu: Japonsko
Tip pro Vás
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy jogurtový
- ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
Výroba umeocta:Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Složení
Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.
Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 73 kJ/17 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 3,4 g Z toho cukry: 0 g Vláknina 0,2 g Bílkoviny 0,8 g Sůl: 25,1 g
Specifikace
COUNTRY LIFE Umeocet 200ml
Popis produktu
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Země původu: Japonsko
Tip pro Vás
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy jogurtový
- ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
Výroba umeocta:Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Složení
Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.
Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 73 kJ/17 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 3,4 g Z toho cukry: 0 g Vláknina 0,2 g Bílkoviny 0,8 g Sůl: 25,1 g