Popis
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.Složení: přípravek z mořských řas Gelidium sp. Návod: Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce. Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut. Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli. Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 701 kJ/167,8 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sachridy 83,9 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,25 gBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.