Popis produktu
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry)
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se.
Odvar se připravuje vždy čerstvý.
Pije se 1 - 2 x denně.
Pěstuje se v teplejších oblastech Evropy: Francii, Španělsku, Balkánu, také v asijských zemích, u nás na jižní Moravě.
Fenykl se používá především ve francouzské a italské kuchyni.
Jako koření se používá především do rybích polévek, k dušeným masům, do tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, při konzervaci zelenin (červená řepa, okurky), do sladkého pečiva a chleba, při výrobě likérů apod. Má protikřečové účinky na střeva, proti nadýmání (plody jsou důležitou složkou větropudného čaje pro malé děti).
Podporuje tvorbu mléka u matek. Má i močopudný vliv a ulehčuje odkašlávání.
Specifikace
GREŠÍK Fenykl plod 100g
Popis produktu
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry)
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se.
Odvar se připravuje vždy čerstvý.
Pije se 1 - 2 x denně.
Pěstuje se v teplejších oblastech Evropy: Francii, Španělsku, Balkánu, také v asijských zemích, u nás na jižní Moravě.
Fenykl se používá především ve francouzské a italské kuchyni.
Jako koření se používá především do rybích polévek, k dušeným masům, do tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, při konzervaci zelenin (červená řepa, okurky), do sladkého pečiva a chleba, při výrobě likérů apod. Má protikřečové účinky na střeva, proti nadýmání (plody jsou důležitou složkou větropudného čaje pro malé děti).
Podporuje tvorbu mléka u matek. Má i močopudný vliv a ulehčuje odkašlávání.