Vážení zákazníci, pokud očekáváte balíček do Zásilkovny, nebo ho už u nás máte, rádi Vám ho přivezeme i s nákupem až domů.
 

MUSO Miso genmai hnědá rýže 400g

 
Dostupnost Skladem
143 Kč
   
Kód produktu 463004
Značka MUSO
Kategorie JAPONSKÉ SPECIALITY
 

Co je to miso?

Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny.

Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť.

Miso by nemělo projít varem. Genmai miso má příjemnou plnou chuť.

Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou.

Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.  

Výroba misa

Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).

Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).

Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.

Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.  

Náš tip pro Vás

Miso-tahini dresink s javorovým sirupem

  • 1–2 lžičky misa
  • 4 lžíce sezamové pasty
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.

Miso máslo

  • 4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
  • 2 lžíce misa
  • Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs. Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.    

Složení

SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

SkladovánÍ

Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

Nutriční hodnoty:     Na 100 g Energetická hodnota 618 kJ/163 kcal Tuky: 7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g Sacharidy: 9,1 g Z toho cukry: 8,2 g Vláknina 7,7 g Bílkoviny 12,1 g Sůl: 10,3 g    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: