Popis
- Hroznový cukr (dextróza) lze použít k oslazení jak teplých, tak i studených pokrmů.
- Může se přidávat do vody, minerálek, citronády, čaje, kávy, ovocných a zeleninových šťáv jakož i na ochucení různých druhů pokrmů (jogurtů, vloček, pudinků, ovocných pohárů, kompotů, koláčů).
- Dextróza je monosacharid, který je volně obsažen zejména v hroznovém víně, ale také v ovoci květním nektaru a medu.
- Kaloricky je glukóza stejně vydatná jako cukr řepný, má však nižší sladivost, přibližně o 20%
- Dextróza je nejrychleji vstřebatelný zdroj krátkodobé enargie po nebo i během zátěže.
- Dextroza nahrazuje strátu energie po sportovním výkonu.
- Velmi dobře stravitelná.
Složení
Dextroza
Skladování
V suchu a chladu
Nutriční hodnoty
Na 100 g Energetická hodnoty 1547 kJ/364 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 91 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,002 g ¨
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.