Popis
Už nevíte jak více ozvláštnit Vaše pečené dobroty nebo jak je upéct zdravější?
Přidání mandlové mouky do těsta by mohla být ta správná cesta!
Mandlová mouka se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení.
Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálů, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E.
Využití
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů, cukroví, krémů a dezertů.
Můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko, domácí marcipán nebo makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze částečně nahradit běžnou mouku
Složení
Jádra loupaných mandlí najemno mletá 100%
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů a sezamu
Skladování
Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnoty 2407 kJ/575 kcal Tuky 54 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,4 g Sacharidy 18,67 g z toho cukry 5 g Vláknina 8 g Bílkoviny 20 g Sůl 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.