Popis
Ovocný cukr - fruktóza je monosacharid, stejně jako např. glukóza.
Jak napovídá název, najdeme ji společně s glukózou a dalšími cukry v ovoci, zelenině a také v luštěninách.
Vysoký podíl fruktózy mají např. jablka, hrušky, třešně, vinné hrozny a datle.
Ze zeleniny jsou na fruktózu bohatá např. rajčata nebo cibule.
Nejvyšší koncentrace fruktózy je pak v medu, kde jí může být obsaženo až 40 %.
Složení
Fruktóza, dextróza
Skladování
Skladujte v suchu
Nutriční hodnoty Na 100g Energetická hodnota 1672 kJ/400 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 99 g z toho cukry 99 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,02 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.