Popis
Perla zdravého jídelníčku
Tapiokové perly se vyrábějí z bílé dužiny hlíz manioku, rostliny pocházející z Jižní Ameriky. Jsou zcela bezlepkové a mají nízký obsah cholesterolu.
Z prospěšných látek pro náš organismus v nich nechybí vápník, hořčík, draslík, železo, vláknina či vitamín B.
Země původu: Thajsko
Tip pro Vás
Snídaňová tapioka
Vždy je dobré tapiokové perly v hrnci propláchnout a buď přes noc, nebo alespoň několik hodin předem namočit ve vodě (hladina by měla být cca 1 cm nad perlami)
Ingredience
100 g tapiokových perel, voda na namočení a následně cca 100-200 ml vody při vaření, cca 300 ml mléka, 100 g tapiokových perel, 2 lžíce čekankového nebo jiného kvalitního sirupu, 1 lžička skořice, 2 lžíce chia semínek, čerstvé nebo sušenéovoce a oříšky (podle chuti na ozdobu)
Postup
Vaříme cca 10 minut (podle délky předchozího namáčení – čím déle namočené, tím rychleji uvařené), průběžně mícháme a zmírňujeme plamen.
Perličky skoro zprůhlední a zhustnou, tak poznáme že jsou připravené k servírování.
Pokud se vám to zdá příliš husté, přidejte mléko nebo vodu.
Dále smícháme s chia semínky, sirupem, skořicí a ozdobíme ovocem a oříšky. Dáme odpočinout do ledničky aspoň na hodinku a pak už si jen stačí vychutnat tuto skvělou a zdravou snídani.
Dobrou chuť :)
Složení
Nativní tapiokový škrob
Skladování
skladujte v suchu
Nutriční hodnoty Na 100 g Energetická hodnota 1530 kJ/360 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 90 g Z toho cukry: 0 g Bílkoviny: 0 g Sůl: 0,06 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.