Popis
Xantanová guma je přírodní látka s mnoha užitečnými vlastnostmi. Prodlužuje čerstvost i životnost potravin. Usnadňuje práci s bezlepkovým těstem. Využijete ji při přípravě cukrovinek i k zahušťování. Jelikož neobsahuje gluten, je ideálním pomocníkem v kuchyni pro celiaky. Xantanová guma je ideální náhražkou lepku pro celiaky. Skvěle váže vodu, pečivo se s ní méně drobí a vydrží déle čerstvé. Dá se použít do všech druhů těst. Je přírodního původu. Získává se fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu a tím zlepšuje kvalitu těsta.
Země původu: Indie
Použití
Jednu kávovou lžičku xantanové gumy rozmícháme ve 100 ml horké vody a přimícháme do těsta. Vhodné pro bezlepkové pečení.
Složení
Xantanová guma Skladování: Skladujte v suchu
Nutriční hodnoty: Na 100 g Energetická hodnota 1334 kJ/320 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 0 g Z toho cukry: 0 g Bílkoviny: 0 g Sůl: 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.