Popis
Nori je nejrozšířenější mořská řasa především díky své výborné chuti.
Řasy můžete jíst samotné jako svačinku nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin.
Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí. Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína.
Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách.
Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují.
Pár tipů pro Vás:
pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Složení:
Mořské řasy, řepkový olej, SEZAMOVÝ olej, jedlá sůl mořská. Balení obsahuje sáček s absorbérem vlhkosti, který není určen ke konzumaci. Skladování Skladujte při pokojové teplotě. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Nutriční hodnoty:
Na 100 g Energetická hodnota 2576 kJ/613 kcal Tuky 49 g Z toho nasycené mastné kyseliny 6 g Sacharidy 20 g z toho cukry 0,9 g Vláknina 14 g Blkoviny 16 g Sůl 2,9 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.