Popis produktu
Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.
Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.
- Výrobce / značka: Tenuta AMADIO
- Země: Itálie
- Kraj: Veneto
- Obsah alkoholu %: 10,5
- Objem: 0.75 l
- Bio: Ano
- Archivace: 3-5 let
- Odrůda vína: Bianchetta
- Barva vína: Bílá
- Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
- Druh vína: Brut Nature
Specifikace
AMADIO Bianchetta Ancestrale 750ml
Popis produktu
Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.
Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.
- Výrobce / značka: Tenuta AMADIO
- Země: Itálie
- Kraj: Veneto
- Obsah alkoholu %: 10,5
- Objem: 0.75 l
- Bio: Ano
- Archivace: 3-5 let
- Odrůda vína: Bianchetta
- Barva vína: Bílá
- Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
- Druh vína: Brut Nature