Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014 Otevřeno 8:00-18:00 Sobota 8:00-12:00 Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.

Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a  vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.

  • Výrobce / značka: Tenuta AMADIO
  • ZeměItálie
  • KrajVeneto
  • Obsah alkoholu %10,5
  • Objem0.75 l
  • BioAno
  • Archivace3-5 let
  • Odrůda vínaBianchetta
  • Barva vínaBílá
  • Doporučená teplota podávání6 - 8 °C
  • Druh vínaBrut Nature

AMADIO Bianchetta Ancestrale 750ml

363,- Kč , DPH 21%
Měrná jednotka: ks
SKLADEM, EAN 79010012

Popis produktu

Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.

Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a  vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.

  • Výrobce / značka: Tenuta AMADIO
  • ZeměItálie
  • KrajVeneto
  • Obsah alkoholu %10,5
  • Objem0.75 l
  • BioAno
  • Archivace3-5 let
  • Odrůda vínaBianchetta
  • Barva vínaBílá
  • Doporučená teplota podávání6 - 8 °C
  • Druh vínaBrut Nature

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit