Využíváme soubory cookies

Na našem webu získáváme, ukládáme a zpracováváme informace o jeho uživatelích (např. síťové identifikátory, údaje o tom, jak procházíte naše stránky, nebo jaký obsah vás zajímá). K tomuto účelu využíváme soubory cookies, které nám pomáhají zkvalitnit naše služby a personalizovat nabídky. Pro některé účely zpracování je vyžadován Váš souhlas, který vyjádříte volbou „Přijmout“. Spravovat svoje preference můžete v „Nastavení“, kde můžete volitelné cookies odmítnout.

Přijmout všechny cookies

   Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014   Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
person_outline
info

Popis produktu

Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.


Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a  vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.



  • Výrobce / značka: Tenuta AMADIO

  • ZeměItálie

  • KrajVeneto

  • Obsah alkoholu %10,5

  • Objem0.75 l

  • BioAno

  • Archivace3-5 let

  • Odrůda vínaBianchetta

  • Barva vínaBílá

  • Doporučená teplota podávání6 - 8 °C

  • Druh vínaBrut Nature

AMADIO Bianchetta Ancestrale 750ml

363,- Kč , DPH 21%
SKLADEM, EAN 79010012

Popis produktu

Vinařství Amadio nabízí něco jedinečného, co samo o sobě nemá obdoby, přesvědčivým způsoběn používá autochtonní odrůdu Bianchetta Trevigiana, kterou zpracovává původní metodou výroby šumivého vína, kterou naši předkové používali. Tím je přirozený proces kvašení vína v láhvi, který probíhá působením kvasinek a zbytkových cukrů. Z vína se neodstraňují kaly, ty zůstávájí v lahvi pod původní korunkovou zátkou. Víno je lehce zakalené, má slámově žlutou s výraznými čichovými tóny jablka, divokých květin, bylin a pečiva, se suchou, jemně pikantní a mimořádně příjemnou chutí, intenzivním douškem, který hluboce odráží slínovité kopcovité území bohaté na minerály.


Méthode ancestrale – touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Nejedná se o žádnou novinku, tato metoda je známá již z dob antického Říma a je považována za nejstarší metodu výroby šumivého vína. Jedná se o přirozeně perlivé víno, které se lahvuje ještě v průběhu kvašení (primární kvašení v tanku nebo sudu). Tím je docíleno, že víno dokváší až v lahvi, převážně uzavřené korunkovým uzávěrem a  vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Na rozdíl od šampaňské metody je vynecháno druhotné kvašení pomocí tzv. tirážního likéru.Vzhledem k tomuto přirozenému způsobu výroby je obtížné řídit proces. Takové víno je dosti nepředvídatelné, což se může projevit při otevírání lahve. Opravdu se jedná o velmi přírodní víno a to i s ohledem na minimální obsah siřičitanů, kterré vlastně vznikají přirozenou cestou-kvašením.



  • Výrobce / značka: Tenuta AMADIO

  • ZeměItálie

  • KrajVeneto

  • Obsah alkoholu %10,5

  • Objem0.75 l

  • BioAno

  • Archivace3-5 let

  • Odrůda vínaBianchetta

  • Barva vínaBílá

  • Doporučená teplota podávání6 - 8 °C

  • Druh vínaBrut Nature

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit