Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014 Otevřeno 8:00-18:00 Sobota 8:00-12:00 Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.

S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Složení: Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

COUNTRY LIFE BIO Čočka červená půlená 500g

80,- Kč , DPH 12%
Měrná jednotka: ks
Není skladem, EAN 8595016587512

Popis produktu

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.

S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Složení: Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit