Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014 Otevřeno 8:00-18:00 Sobota 8:00-12:00 Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.

Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY (16,6 %), PŠENICE (13,5 %), jedlá mořská sůl (10,7 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Alergeny: lepek, sója.

COUNTRY LIFE Shoyu sójová omáčka 500ml

149,- Kč , DPH 12%
Měrná jednotka: ks
SKLADEM, EAN 8595016510404

Popis produktu

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.

Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY (16,6 %), PŠENICE (13,5 %), jedlá mořská sůl (10,7 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Alergeny: lepek, sója.

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit