Zdravá výživa Klánovice, Bělečská 36, Klánovice 19014 Otevřeno 8:00-18:00 Sobota 8:00-12:00 Telefon: +420 776 316 146   Napište nám: info@fitboss.cz 

Zdravá výživa Klánovice
info

Popis produktu

Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Vyrábí se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.

Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům!

V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže. Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje. Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha. Umeboshi se často používají také v makrobiotice.

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Složení: Ume švestky 72 %, mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso.

COUNTRY LIFE Umeboshi 150g

163,- Kč , DPH 12%
Měrná jednotka: ks
Není skladem, EAN 473006

Popis produktu

Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Vyrábí se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.

Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům!

V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže. Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje. Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha. Umeboshi se často používají také v makrobiotice.

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Složení: Ume švestky 72 %, mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso.

Komentáře

Naposledy prohlížené

compare_arrows Porovnat (0) Zrušit