Popis produktu
Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková. Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu,v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbenátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Složení: 100 % pšenice jednozrnka BIO
Specifikace
PROBIO BIO Jednozrnka 500g
Popis produktu
Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková. Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu,v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbenátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Složení: 100 % pšenice jednozrnka BIO